tirsdag 8. februar 2011

Morgen i Jenin av Susan Abulhawa

Beklager så mye at det har vært stille så lenge på bloggen min, men nå håper jeg at jeg får tatt meg sammen og skrevet om bøkene jeg har lest siden sist.

Først har jeg lyst å skrive en bok som rørte meg kraftig. Den heter Morgen i Jenin, og forteller de palestinske flyktningenes historie. Og vi får se denne historien gjennom Amals øyne, patriarkens sønnedatter. Jeg tror dette er en viktig bok, og på en måte så rører kanskje romanen som utrykksform oss mer enn TV bilder fra Gaza-stripen. Plutselig blir de mennesker med historie, følelser og drømmer, og ikke små-gutter uten fremtid som kaster stein på israelerne. Dette er en vakker bok og en helt grusom bok. Til tider rant tårene i strie strømmer nedover ansiktet mitt. Muligens blir jeg noe påvirket både av å ha hørt forfatteren intervjuet "live" på litteraturfestivalen på Lillehammer i fjor, men kanskje mest av at jeg faktisk har vært på besøk i den palestinke flyktningeleiren i Beirut som hun beskriver. Unasett, jeg anbefaler alle å lese denne boka.

6 kommentarer:

 1. Denne har eg lest, og syns den var fantastisk på sin eigen måte:)

  SvarSlett
 2. Har ikke lest den, men skriver den på Må lese-lista mi. Må bare spørre deg, er bildet på headeren din fra Trinity College i Dublin? Har vært der skjønner du, og det var en mektig opplevelse. :)

  SvarSlett
 3. Ja, den må du lese!!!

  Jeg vet faktisk ikke hvor bildet er fra. Jeg tror jeg googlet bøker eller noe sånt, og så fant jeg det bildet. Men jeg synes det ser helt fantastisk ut der, så hvis Trinity College i Dublin ligner - så bør jeg jo ta turen dit :-)

  SvarSlett
 4. Yes, she's back!! :)

  Lette etter en bra bok her om dagen, men ga opp. Nå vet jeg hva jeg kan kjøpe (eller låne...) :)

  SvarSlett
 5. Alltid mulig å låne, vet du :-) Biblioteket er her :-)

  SvarSlett